• DEV - Montagnards

  "Succes is not final, failure is not fatal. It is the courage to continue that counts" ?? Winston Churchill

  Op deze nazomerse herfsteditie troubadouren we verder op de vierde veldslag van dit voetbaljaar. Terwijl een invasie aan bedwantsen zich massaal tegoed doen aan de veelal behaarde bejaarden en puberende kinderen, groeit het groene gras op de Hondskamp zoals Poolse arbeiders zich vestigen in het Nederlandsche arbeidsklimaat. Oftewel, van een kale kip kun je niet plukken.

  Het loodsfeest in het rivaliserende Velden maakte weer het nodige los binnen de Arcense gelederen. Menig inwoner van de voormalige gemeente is weer blij dat deze escapade in de geschiedenisboeken tot historie is verheven. DJ Sergio vertolkte zijn innerlijke Martin Garrix terwijl verse 12-jarigen zich net op de spreekwoordelijke liefdesmarkt zijn gaan begeven. Alcohol en verkering zijn hier nog van complementerende substituten. Terwijl de herinneringen van de gevallen slachtoffers van het loodsfeest langzaam terug sijpelen in de werkelijkheid, komen de nachtelijke gebeurtenissen rond de kom van Lomm weer boven water. De wegomleiding in het rièk van de Tiëteute bleek voor het razendsnelle peloton dat naar Arcen demarreerde een hindernisbaan van ongrijpbaar niveau. Stuiterende Gazelles en vallende Batavussen trotseerde de vlakke, maar verraderlijke etappe. Een valpartij van onder andere Max Valckx, de zoon van, bleek een onvermijdbaar gevolg. Na het hechten van zijn elleboog ondervond zijn broer Tom hetzelfde noodlot maar dan aan zijn hoofd waardoor de moeder van het gezelschap alleen maar aan het pendelen was naar de EHBO. Dus moraal van het verhaal: ook Rome is niet in één dag gebouwd.

   

  De rentree van Tom resulteerde in een bijtend schaafwondje.

  Keeper John brak vervolgens op Eritreaanse wijze zijn pink in ut Twed. De Bookmakers denken dat dit een gevolg is van enkele wilde ontmoetingen in zijn slaapkamer, maar John wijkt niet af van zijn versie van het verhaal. We zullen het nooit zeker weten.

   

  De eerste kennismaking met gips zorgde bij keeper John voor een potpourri aan ongekende emoties

  Het Ûrst streek neer op het sportcomplex gelegen in de nabijgelegen natuurpolder van Arcen: de Lingsfort, bekend om zijn beboste bosomgeving en het huis van Halloween Hennes. De grootschalige verzameling aan bewerkte pompoenen op zijn oprit doet men denken aan kabouters en feeën afstammend van de mythes uit de oud-Hollandsche oudheid.

   


  Deze rustieke woning is een bedevaartsoort voor de echte pompoenliefhebber

  De stand van de aarde ten opzichte van onze zon bleek optimaal waardoor een aannemelijke portie UV door de ozonlaag wist te breken en de toeschouwers van een warme doch prettige bruine pigmentlaag wist te voorzien. Nadeel van deze lente-achtige herfstdag bleek het neerstrijken van hetgeen dat bomen in de herfst laten vallen, wat in de volksmond ook wel bekend staat als: naalden en dennenappels. Laatstgenoemde bleek voor de nodige irritatie te zorgen bij de thuisspelende leiding dan wel de achterban rondom de dug-out. Het natuurlijke fenomeen resulteerde in onverwacht harde geluidsvibraties op het gebogen plastic. Zo ziet men maar weer. De spreekwoordelijke dennenappel valt niet ver van de boom.

  De wedstrijd eindigde in een nauwe 4-0 overwinning voor thuisploeg. Trainer Roel, die een moonshine-verleden deelt, had zijn zelf gebrouwen Schnapps alweer klaar staan. Ook Teletekst Ad werd gevraagd, dan wel niet gedwongen, deze zelf gedestilleerde creatie te proeven. Ad deed zijn naam eer aan en adte de Schnapps vol zelfvertrouwen naar achteren. Daarmee heeft hij zijn eeuwig respect bij de selectie weten af te dwingen.


  Zie hier van oudsher ten beeld getoond de familie Verberk. Het stoken van drank zit al generaties lang binnen de familiemuren.

  In de chaotische nasleep van het geheel kwam het mysterie van de verdwenen kleedkamersleutel tot het spreekwoordelijke licht. De na-oorlogse verbandtrommel werd ondersteboven gekeerd en doorzocht als waardige FBI-agenten. Helaas zonder resultaat. Wat bleek was dat de sleutel in kwestie op ontzettend achterdochtige wijze tussen de restjes tape en sinaasappelschil in de dreksbak terecht was gekomen. Via deze weg willen wij vragen ogen en oren open te houden rondom dit schandaal, zodat de daadwerkelijke schuldige niet in herhaling zal treden. Voor anonieme tips kunt u terecht bij John Hegger op de Kruuswaeg die dit voorval behoorlijk naar het hart gaat. Of zoals John het zei: wie de bal kaatst, kaatst de bal.


  Deze film-achtige detective scene zorgde voor veel interne onrust

  Op het terras van barmhartigheid en plezier galmde weer diverse ritmische klanken uit de megafoons. De DJ wilde graag onder anonimiteit genoemd worden, daar hij vooral zijn eigen muzieksmaak voorop stelde ten afgunst van de dansende bezoekers die in ieder geval genoten van een glas nat gerst. De muziekgenre kon worden omschreven als een combinatie tussen Ska, Latin, Thrashmetal en Western Swing. Werkelijk een genot.

  Volgende week spelen we in Oostrum. Wellicht interessant om te vermelden dat het originele "altied lastig" is ontstaan in Oostrum, waarschijnlijk omdat het altijd lastig was in Oostrum. Laten we dit sfeerverslag afsluiten met het typische Oostrumse gezegde: Wie snel afwast, krijgt een vieze theedoek.

  Hopelijk zien we u volgende week dus in Oostrum, altied lastig!