• Wedstrijdverslag DEV-Meterik

  "I am a slow walker, but I never walk back" ?? Abraham Lincoln
  De naweeën van het Oktoberfest zaten nog vers in het geheugen van de meeste Arcenaren. Er gingen verhalen de spreekwoordelijke ronde dat er naakte toeristen waren gevonden in de struiken bij de Maas. Dat zijn duidelijk gevalletjes van onvoldoende voorbereiding op de Arcense subcultuur. Een weekend later stond het volgende grote evenement in ons toeristische oord gepland. De kippenboeren hadden hun schuren weer vrijgesteld voor het halfjaarlijkse oscarwinnende Toepen om Haantjes. Het bleek een zeer succesvolle editie te worden met een recordopkomst van zo’n 50 man. Hennie de haan, die inmiddels zijn plekje wel had gevonden op een vensterbank van Villa Koestraat, werd onverbiddelijk afgestaan aan de toeporganisatie om vervolgens een nieuwe eigenaar te ontmoeten. Na meedogenloos bloed vergieten en 3,5 uur zinderend kaartgeweld in het clubhuis werd de finale gespeeld tussen Joppe Cup, Jerrel Berbers, Gianno van Well en Lennart Peters. Allen met 5 hanen op de spreekwoordelijke zak, bleek bartender Gianno de uitverkorene voor de winst van de avond. Hennie de haan zal een mooi plekje krijgen op de schouw in zijn woonkamer.


  Hennie heeft weer een emotioneel weekend achter de rug

  Zondag in de kleedkamer werd er heftig georeerd door Hennes over zijn Oost-Europese adventure naar het altijd pittoreske Boedapest. In tegenstelling tot de rest van de selectieleden beschikte ôs Hennes over een typische Hongaars huidkleurtje mede mogelijk gemaakt door romantische boottochtjes op de Donau. Na flink wat Forint te hebben besteed in de plaatselijke pubs en partyhostels, zijn we blij dat we Hennes weer in onze armen kunnen houden. Want zonder de aanwezigheid van deze veteraan is ut Urs zichzelf neet. Of zoals Hennes het zegt: "Als je knieën andersom zaten, hoe zouden stoelen er dan uitzien..?


  Het hostel van Hennes was het helemaal

  Ondertussen waren er in de bestuurskamer nog andere smerige handeltjes bezig. Het contract van de heer Verberk is volgens de pers met een jaar verlengd waarvoor hulde. Wel gaan de geruchten dat hij met zijn zwarte Schnappshandel genoeg geld heeft weten te vergaren om het bestuur om te kopen. We hebben ter ore gekregen dat er ook een paar spelers van DEV bij betrokken zijn. Hetgeen resulteert in het bloot leggen van een heel gecompliceerd imperium vergelijkbaar aan dat van Pablo Escobar. Of zoals Roel het altijd zegt: "There can only be one king".


  De trainer in zien jonge joare

  Bij de douanecontrole van de pasjes door de leidsman, bleek dat we buiten in de tocht gezellig knus met dae van de Meterik grondig gecheckt werden. We kwamen erachter dat Tom Valckx, tot zijn eigen verbazing, de eer had om de klassieke nummer 10 te dragen. De Messi van DEV deed zijn naam eer aan door in de rust een aantal vrije trappen feilloos achter de reserve doelman Cedric wist te krullen. De wedstrijd zelf eindigde in een 2-2 gelijkspel. Een opmerking van de scheids liet ons na afloop van de wedstrijd nog uren discussiëren over de volgende vraag die de scheids ons stelde: "Als je probeert te falen en je slaagt, welke van de twee heb je dan gedaan?"


  Tom Valckx in zijn element

  Mogen wij dit sfeerverslag emotioneel afsluiten met het inluiden van het slotconcert van Rowwen Hèze in Horst en omstreken. Toevallig staat dit weekend het uitduel tegen Hegelsom op het programma. Op het concert zullen we een pilske met ze drinken, maar zondag zullen weej d’r gewoën staon. Hegelsom uut, altied lastig!

   Dit weekend nog even lekker met z’n allen losgaan in de moshpit