• Hallo jongens en meisjes, wat fijn dat jullie weer mooi jullie tijd verdoen met het lezen van ons wedstrijdverslag. Vandaag Vitesse’08 3 op het programma, een sterke tegenstander, 3e op de ranglijst. Een wedstrijd om nerveus van te worden. Dat was ook wel te merken aan John, die tijdens de wedstrijd bespreking uitvoerde. Bevend en trillend vielen de magneetjes van zijn vingertoppies af, rechtstreeks de prullenbak in.

  Algemene mededelingen; ikzelf allereerst ben niet fit, dus nam ik genoegen met assistent scheidsrechters rol. Verder rest is iedereen topfit; Sergio is weer helemaal back in business. Onze semi-pro arbiter Job “van Helden-Panningen-achter de Kessel”, a.k.a. “HPK” doet het ook steeds beter. Voor wie graag van reizen houdt en de 8e wereldwonder wilt bezichtigen moet zich even rond 20:15 op dinsdag of op vrijdag even melden op het sportpark. Daar kun je hem zien op z’n best, in zijn natuurlijke habitat, vaak gekleed in het zwart, terwijl hij die magische rondjes rent rondom het veld met een gemiddelde snelheid van 50 seconden. Natuurlijk mede te danken aan onze conditie meester Frank Jacobs, die krijgt namelijk zelfs een zak hooi binnen 2,5 week paraat voor een wedstrijd. Last but not least, Bivak Björn; onze kersverse toevoeging.

  Genoeg gepraat. Scheidsrechter Valckx blaast op zijn plastic fluitje en de wedstrijd begint. Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed waar ik moest beginnen. Niet omdat we het zo slecht deden, in tegendeel zelfs. Want ons elftal stond als een huis. Onze linkerflank was op z’n allerbest. Sjowie, linkshalf, de bladblazer van DEV, was sterk in de duels, blaast even alle aanvallen weg met pure harde werk. Unne rasechte Feyenoorder. Maar mocht het toch zover komen stond “de Broene” alweer klaar om zijn zone uitstekend te verdedigen. Zijn tegenstander, ’n soort Indonesische Johan Cruyff, kwam hem geen énkele keer voorbij.

  Centraal werd goed combineert tussen Sergio en Eddie. Balletje vragen links en rechts, en verlengen naar voren. Björn kwam als rechtshalf uitstekend uit de voeten, kreeg ook de meeste ruimte van het veld en dat werd ook goed benut. Ook onze “commandeur” Gianno van Well coachte uitstekend. Niet alleen dat, maar zijn psychologisch, intimiderende en denigrerende uitspraken deden toch wel de das om bij de tegenstanders. Hierbij deel ik de Gianno Uitspraken top 3, aftrappend met een klassieker: “Hea wet ut neet”, iets wat de linksback iets te vaak heeft moeten aanhoren gedurende wedstrijd. Dan mijn second favorite: “Dea jong is stief links, dea kènnnn niks”. Maar mijn all-time favorite is nog altijd: “Dea is neet geveurlik, laot ‘m ma loepe”. Altijd kut als je aan de bal bent en dat moet aanhoren 50 meter verderop.

  Wellicht handig om de tegenstander te omschrijven ter referentie; het waren “alde luj”. Die kruujer tegenover je had zomaar je vader kunnen zijn. Zoals onze trainer/AIVD medewerker Roel al meedeelde waren het ex 1 spelers. Dus de bal laten rollen konden ze wel. Toch hadden ze moeite met ons relatief harde spel; want buiten het feit dat het goed liep voetbalden wij eindelijk eens fel en lekker hard. Dat allemaal bij elkaar leverde “ut twed” uitstekende kansen op tijdens de 1e helft. Toch is het de ervaring en de scherpte die ervoor zorgden dat Vitesse08 de 1-0 scoorde in de laatste minuut van de 1e helft. John was laaiend, maar ook optimistisch, net zoals de spelers zelf. Want we waren vastberaden.

  Ik zal er niet omheen draaien; de 2e helft begon meteen weer met een begoocheling; want los van het feit dat Raoul werd gewisseld voor eerst in zijn carrière, kregen wij ook nog eens de 2-0 tegen. De nummer 10 kon zomaar de bal erin lopen na een voorzet. Dan besloot “de Broene” om de zaag v/d wedstrijd maar te innen. Een late sliding belandde op de knie van Indo Cruyff, die het uitschreeuwde van de pijn. De gele kaart werd een feit. Ook Stannaldo kreeg de schrik van zijn leven, want hij moest het doen op de linksback positie.
  “Kupkes umhoeg”. Wijze woorden van Mike, en met effect. Want we bleven voetballen, maar helaas werden de kansen niet altijd benut. Maar de rebound wel. En niemand minder dan mr. Postman, Ruben Hegger, die hem erin knalde. Het stond 2-1 in de 60e minuut.

  Edvin, fel in zowel de aanval als in de verdediging gooide zich voor de spits bij een doelpoging in onze eigen 16 meter. Helaas maakte de spits daar goed gebruik en viel zich opportunistisch over Edje heen. Penalty tegen, 66e minuut. Het werd uiteindelijk 1-3. Stan, die even met zijn eigen identiteit worstelde, want ja, van CR7 naar een linksback positie afgeschreven komt hard aan, verzorgde Cedric bijna een hardaanval door even de bal met de handen weg te werken.
  Maar zo kreeg Vitesse ook weer geluk, want Berro zijn actie werd afgefloten nadat hij in een voordeel positie kwam. Voor beide kanten geluk. Toch trok Vitesse08 aan het langste eind; na balverlies op de helft van de tegenstander werd de bal centraal in de 16 uitverdedigd; Sjowie werd aangewezen om het maar op te lossen. Helaas had “de bladblazer van Arcen” geen benzine meer; hij kreeg de bal niet op tijd weg en het werd 1-4. Eindstand.

  Ondanks dat wij tegen een sterke tegenstander voetbalde, was dit onze beste wedstrijd dit seizoen. En laat dit het uitgangspunt zijn voor komende zondag tegen Achates 3. De man of the match was moeilijk te bepalen, want iedereen was uitstekend. Maar ik wil Edvin zijn felle karakter belonen met mijn waardeloze, nietszeggende en irrelevante bekroning van man of the match. Proficiat jong, mak dr ma wat moeis van. En “de Broene” leidt 't zaag klassement met maar liefst 2 punten.

  Uw correspondent.
  Loempia Le