• Om incidenten die het plezier, veiligheid en privacy bij jeugdleden van voetbalverenigingen in het gedrang kunnen brengen te voorkomen, is het gebruik van mobiele telefoons in de kleedlokalen vanaf 1 januari 2020 niet langer toegestaan. Aanleiding hiervoor zijn berichten in de landelijke media over pestgedrag onder de jeugd, waarbij het maken en verspreiden van intieme foto’s heeft geleid tot zeer onwenselijke situaties.

    In het streven om te zorgen voor een veilige sportomgeving is besloten om deze nieuwe regel snel in te voeren. “Bij schending hiervan zal in ieder geval voor bepaalde tijd de toegang tot de sportvelden ontzegd kunnen worden, los van eventueel aanvullende maatregelen”.

    De mobieltjes kunnen meegenomen worden in de kleedlokalen, echter zullen deze ten alle tijde opgeborgen en uit moeten blijven. In het bijzonder worden ouders, leiders, coaches en begeleiders van de jeugdleden verzocht om duidelijk uit te leggen dat het gebruik van mobiele telefoons in de kleedlokalen vanaf 1 januari niet langer is toegestaan en waarom.

    Dit initiatief wordt ondersteund door de jeugdafdelingen van de volgende clubs:
    Achates, Vitesse ’08, v.v. Heijen, Stormvogels/HRC, Montagnards, EWC/Resia, SV United, DEV-Arcen/DSO

    Maasduien Centraal door Clark Kent | 15,jan,2020 | Arcen-Lomm-Velden, Gemeente Bergen, Gemeente Gennep, Gemeente Mook, Voetbal