• Na jarenlang afwezigheid van wedstrijdverslagen voor “ut twed” hebben 2 initiatief nemende helden Raoul Gonzalez en Sun Lee Cattermole het heft in handen genomen. Want niets is leuker dan op de zondagavond met een glas bier en een AA fles lovende woorden te typen voor de meest ondergewaardeerde ploeg van DEV-Arcen.

  Allereerst willen de melding dat we afscheid hebben genomen van de Venlose competitie; geen Kwiek draws meer, geen transcontinentale reizen naar Belfdeld meer en heel belangrijk; geen maandelijkse wedstrijden meer. In plaats daarvan strijden we wekelijks in de Noord-Limburgse/Oost-Brabantse competitie, met de 4e klasse op ons netvlies. Want Mike “Mampuya” Valckx, de glazen Keniaan, zei het al heel vroeg in het seizoen: “Leever waekelijks met 10-0 taege verlies de kroeg in, den um de maond unne kier tege de bal aan te schuppe”. En gelijk heeft’ie.

  Een korte samenvatting over de eerste wedstrijden; met een gemiddeld tegendoelpunt van 6,2 en nul goals voor kunnen we Mike zijn statement wel bevestigen. Onlangs kregen we van Rene Gooren, die ons uithielp; de vraag of wij überhaupt wel een keer met 3 man in de 16 waren geweest van de tegenstander. Het zijn kritische maar terechte beweringen. Maar we moeten absoluut niet met alleen maar negatieve gedachtes de boeken in gaan; want ons sterke kant is dat wij altijd voetballend de problemen willen oplossen in plaats van elke keer de bal naar het spreekwoordelijke Walbeck te “schuppen”. Misschien ook wel ons probleem, want er is vaak druppel agressie te bespeuren.

  Maar goed, DSWH, fusieclubje uit Oost-Brabant tussen De Willy’s en St. Hubert. Als je aan Kevin zou vragen waar dat ligt, dan zou die in paniek Lomm aanwijzen maar nee het is toch nog meer richting the middle of nowhere. Ze staan samen met ons onderaan; dus genoeg kansen om wat punten te pakken.

  Opmerkelijk begonnen we de wedstrijd met een natuurkunde les voor Mike. Ondanks zijn dat hij economie koos in zijn vervolgopleiding kreeg hij toch nog een willekeurige natuurkunde feit voor z’n oren geslingerd van de vijandelijke aanvoerder: “Wist jij dat de voetbal druk tussen de 0,6-0,8 bar moet zijn?” “Daarom hebben wij maar voor de zekerheid maar de bal opgepompt tot 0,6 bar”. Vol verwarring trapte wij af en gek genoeg was de bal zo slap als een ontdooide frikandel. De eerste bal die Cedric Van der Sar uittrapte belandde in z’n volle verbazing dan ook in de Gaza strook, en Jacko^2 moest weer zijn scooter uit de garage halen om de bal op te halen.

  De wedstrijd ging gelijk op; en wij hebben tot dusver nog nooit zo lekker gevoetbald. Sergio Ramos bewoog sierlijk tussen de linies door en gaf ijzersterke passes naar Edvin en Ron-aldo. Zijn aanwezigheid zorgde voor veel afspeelmogelijkheden door het middenveld. We kregen zelfs een kans voor open doel die Ron helaas niet benutte. Absoluut geen verwijt, want het was onze beste wedstrijd tot nu toe. Ondanks de positieve stemming besloot Kevin z’n man als een komeet neer te halen met 2 beentjes randje 16. Het leverde een vrije trap tegen en ook een tegengoal op in de 23e minuut. Deze actie wordt door Raoul ook bekroond met de zaag vd wedstrijd. Proficiat Kevin. De stand is geopend.
  We gingen met 1-0 de rust in. Na sterke woorden van John en Daan gingen we het veld weer met volle moed in. En dat werd beloond. Wesley Sneijder is namelijk herboren in St Hubert, met nieuw Duits bloed combineerde hij goed met ons voormalig Joegoslavisch kanon Edvin, waardoor wij op een 1-1 stand kwamen. Dit Bosnisch/Duits/Nederlands furore zorgde voor meer initiatief en meer agressie in de aanval. Diezelfde Wesley kopte ook weer 1-2 binnen, na 55 minuten spelen. Ik heb sinds de Eurovisie song festival editie van 2014 John nog nooit zo gelukkig gezien. Baeker voelde het al aan z’n water en heeft de goal ook vastgelegd met zijn lul-iezer.

  Maar toch komt aan dit sprookje een einde. Door een fout op het middenveld en vervolgens een foutje in de dekking kregen wij een onze 2e goal tegen in de 57e minuut. Er kwam een golf van onzekerheid en chaos. De stairway to victory was bijna bereikt, maar we werden snel genoeg met hebben en al weer naar beneden geschopt. Overigens besloot Raoul uit frustratie maar een Pearl Harbor Kamikaze aanval uit te voeren; helaas richtte hij met zijn vizier op arme Sjoowie, die niet zo goed wist wat hem overkwam. Altijd vermakelijk te zien hoe het gezichtje van Joey gevuld werd met verassing, verwarring, pijn en ongeloof. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit; deze ludieke actie werd bekroond met een vrije trap mee. Bij deze Joey, een schop voor je kloten kun je vaker verwachten als het gaat om vrije trappen verzilveren.

  Helaas werd deze wedstrijd er niet beter op veur “greun-gael”. De laatste 20 minuten probeerden wij alles of niets aanvallen uit te voeren. Gek genoeg werkt het concept “ongecoordineerd naar voren rennen” niet. Zelfs de geheime loempia krachten in de spits konden geen tijden keren, ook niet met achter het stand been pasjes naar Mike, die er zo van schrok dat hij 2 tellen meer nodig had om aan te nemen en bijna over zijn eigen veters struikelde. Helaas kwam de man met de hamer in de 93e minuut, een goal tegen na balverlies in de voorhoede. En daarmee was de eindstand 3-2 een feit.

  Er had absoluut meer in gezeten; veel teleurstelling en emoties. Maar we kunnen zeker met opgeheven koppies terug kijken naar deze wedstrijd. Overigens is er voor verdriet nooit tijd; want Raoul staat altijd klaar om zijn onzin te delen. Tenslotte denk je alles gehad te hebben; klonk zuchtend het volgende duivelse woord: “Heineken”.
  Komende zondag wacht ons een interessante wedstrijd. Als je denkt dat het onmogelijk is om tegen drie ploegen tegelijkertijd te voetballen; dan heb je het mooi mis. We moeten namelijk tegen “Baeriggeh, iën, twië én dreej”. Mak ow bors ma naat.

  Man of the Match: German Wesley Sneijder.
  Zaag vd match: Kevin, dea Broene