• Een zonovergoten sportpark in Horst is het decor voor de 2e bekerwedstrijd van het seizoen. Behalve Sem is iedereen fit en de reservebank is goed gevuld. Voor de beide teams is het kunstgrasveld gereserveerd.
    Binnen 2 minuten moet onze keeper de bal al uit het net vissen. Khalid en Job proberen controle te krijgen op het middenveld, maar links achterin is de verdediging kwetsbaar en Wittenhorst komt een aantal keer gevaarlijk door. Geleidelijk krijgt de blauwe-groeneformatie meer controle over de wedstrijd, maar de spelverdelers worden niet voldoende benut. De coach, recent overgekomen van het Turkse Fenerbah├že, drentelt nerveus langs de lijn. Step heeft intussen de rechtsbuiten van Horst in de broekzak en de coach van de oranjezwarten grijpt in. Zijn vervanger krijgt echter ook nog voet aan de grond bij de blonde furie.
    De drinkpauze doet ons geen goed: direct na de herstart komt Horst vrij voor de keeper, die zijn positie voor de goal niet goed inschat en ruimte biedt voor de 2-0. Daarmee gaan we ook de rust in.
    Coach Peter heeft in de rust veel tijd nodig om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Jesse neemt de plaats van Khalid op het middenveld in. Dit brengt meer dynamiek. Uit een corner kopt Brit de 1-2 binnen en direct na de aftrap maakt Job de gelijkmaker met een geplaatst schot over de bescheiden keeper van Wittenhorst. Het nieuwe elan van DEV/DSO werkt aanstekelijk op het meegereisde publiek, wat zich steeds meer laat horen. Toch weet Wittenhorst zich onder de druk uit te spelen. Balverlies in de laatste linie leidt de 3-2 in: een hard schot in de linker bovenhoek is onthoudbaar voor onze keeper. Een nieuwe uitbraak van de oranjezwarte voorhoede wordt door Tim echter professioneel gekeerd. De blauwgroene achterhoede oogt echter onzeker en er wordt veel balverlies geleden.
    Het blijft erg spannend en het spel golft op en neer. Goed druk zetten van Job levert weer een corner op. Achterin de zestien staat Jop (de laatste letter is geen typfout) helemaal vrij en laat de Horster keeper voor de 3e keer grabbelen: 3-3. De druk op de Wittenhorster verdediging blijft hoog en dat levert meerdere grote kansen op. Jop werkt de bal nog een keer op de lat; het publiek had de goal al geteld. Dan wordt de wedstrijd weer op de kop gezet: een handsbal van een Horster aanvaller wordt miskent door de scheids en met een lobbal wordt Tim voor de 4e keer verschalkt. Niet veel later is het afgelopen.
    Zeker op grond van de 2e helft een onterechte nederlaag. Het team kan zich opmaken voor de eerste competitiewedstrijd.